De ROI van diis is te hoog

De ROI van diis is te hoog

Een waargebeurde scene enkele jaren geleden bij de presentatie van het Digitale Interactieve Interview Systeem (diis)  aan een prospect. De dienstdoende diis consultant rekende zijn gehoor voor wat de Return on Investment (ROI) zou zijn indien men diis zou inzetten. De ook aanwezige inkoper schrok dermate van het getal dat hij zich liet ontvallen; “vertel dit maar niet elders want ze zullen dit ongeloofwaardig vinden”. Na een verdere uitleg gaf de inkoper toe dat dit best in de richting kon zitten. Het te besparen bedrag was namelijk 2 miljoen euro!

De rekensom was de volgende. Er werkte meer dan 10.000 m/v binnen deze organisatie. Gerekend met een minimaal verloop van 17 procent waren er 1700 nieuwe medewerkers per jaar nodig. O.a. PWC becijferde ooit dat het een organisatie één tot drie jaar salarissen kost om een nieuwe medewerker te werven, selecteren en op te leiden. Onze consultant rekende de organisatie voor dat van die 1700 kandidaten die men ging aannemen, diis vooraf kan aangeven wie er binnen zes maanden alweer vertrokken zou zijn met een conflict of integriteitsincident. Dat maakt dat zeven procent van 1700 = 119 kandidaten. 119 * 1 jaarsalaris van gemiddeld € 16.000 komt op een besparing uit van € 1.904.000,= Bijna twee miljoen euro dus. Neem dan ook nog eens in ogenschouw dat wij de genoemde getallen van verloop, het jaarsalaris en het percentage wat diis vooraf ziet aan de lage kant hebben gehouden, immers landelijk ligt het gemiddelde verloop veel hoger en diis ziet vooraf tot wel 14 procent aan voortijdige uittreders, dan is de ROI nog veel hoger.
En denk niet, boeiend voor grote organisaties. Want ook met een kleine organisatie waar u 15 medewerkers per jaar aantrekt is de investering in diis een financiële slimme zet. Immers hier bespaart u ook al één tot drie jaar salarissen mee. Tel uit je winst als je weet dat een diis online interview 25 minuten duurt en een fractie aan investering vraagt. Ja de ROI van diis is te hoog. Maar dat vinden wij niet erg. Nog niet overtuigd? Vraag dan een gratis proefperiode aan.

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter