De waarde van personeel screenen

U wilt betrouwbaar en integer personeel in uw organisatie. U heeft natuurlijk als werkgever uw standaard sollicitatieprocedure en tijdens een sollicitatiegesprek kunt u al een behoorlijk goed beeld vormen van een kandidaat. Vanuit de kandidaat gezien, is het van belang dat u hem of haar uitnodigt voor een gesprek en in de CV van de kandidaat zal daarom meestal alleen zijn/haar pluspunten vermeld staan. Tijdens een gesprek met uw potentiële kandidaat kunt u met al uw ervaring en intuïtie een behoorlijke inschatting maken of uw kandidaat in uw bedrijf past. Maar hoe weet u zeker dat uw kandidaat de waarheid spreekt en of hij/zij betrouwbaar is?

Diis helpt u bij de verificatie van uw toekomstig personeel

DIIS heeft als doel werkgevers, instanties en verenigingen te ondersteunen bij het screeningsproces. Wij onderzoeken een potentiële kandidaat, uiteraard met inachtneming van alle eisen rondom privacy wetgeving en beveiliging, en stellen uiteindelijk vast of een persoon betrouwbaar is en geen risico vormt voor uw organisatie

Hoe werkt een screening proces bij Diis

De screening van uw potentiële kandidaat noemen we pre-employment screening, als u een screening wilt van uw huidige personeel wordt dit in-employment screening genoemd. Tijdens dit onderzoek worden de opleidingen en werkervaringen van de kandidaat geverifieerd. Tevens wordt gekeken naar de financiële omstandigheden van de kandidaat: heeft hij/zij nog verplichtingen. Dit is aan te bevelen naast een Verklaring Omtrent Gedrag. Een VOG houdt in dat er onderzoek wordt gedaan naar het justitiële verleden van een persoon. In sommige beroepen is zo’n VOG zelfs verplicht. DIIS kan er dus voor zorgen dat door het screenen van uw toekomstig personeel uw bedrijf verzekerd is van betrouwbaar en integer personeel. Dit zal de integriteit van de algehele bedrijfscultuur en productiviteit van uw organisatie op den duur alleen maar vergroten. Immers integere werknemers werken harder en zijn minder vaak ziek.

Welke mogelijkheden biedt Diis u voor het screenen van uw personeel?

DIIS kan uw toekomstig personeel op verschillende gebieden screenen. Onderstaand een overzicht van de diverse onderdelen waar DIIS op checkt. U kunt uiteraard zelf een selectie aangegeven van de door u gewenste onderdelen.
Na het uitvoeren van de screening zal Diis een rapport uitbrengen met daarin haar bevindingen over uw potentiële kandidaat. Daarna is het uiteraard aan u of u met betreffende kandidaat en arbeidsovereenkomst wilt aangaan.
Wilt u graag meer informatie over het screenen van uw personeel of wilt u een offerte aanvragen neemt u dan contact met ons op via het contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken via: 030 – 600 07 78 of per mail: support@diis.eu.

Wij kunnen screenen op: