Met gelijke attitude sneller en meer resultaat

Met gelijke attitude sneller en meer resultaat

Diverse wereldwijde en Europese klimaatconferenties ten spijt, blijft ons klimaat onder druk staan. En daar waar overheden te kort schieten, zie je dat gerenommeerde bedrijven wél de handschoen oppakken om te werken aan een schonere toekomst. Samen met partijen met dezelfde sociaal bewogen instelling. Zie artikel in MT

Een mooiere wereld maak je samen

Zo vroeg Microsoft VS aan alle leveranciers om hun medewerkers betaald zwangerschapsverlof en later ook betaald ouderschapsverlof te bieden.
Dichterbij tracht het Nederlandse Royal HaskoningDHV verder te vergroenen. Elektrisch rijden en elektrisch fietsen wordt gestimuleerd en het hoofdkantoor is verduurzaamd. Afgeschreven ICT-apparatuur wordt via een partner gerecycled of gedemonteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En het Amerikaanse WeWork, actief in 23 landen, serveert geen vlees meer. Ook wegwerpplastic wordt binnenkort verbannen en het meubilair wordt via lokale partners verduurzaamd.

Partners met dezelfde mentaliteit

Wat opvalt bij bovengenoemde initiatieven, is dat deze bedrijven partners prefereren met een gelijke sociaal bewogen instelling. Want het werkt nu eenmaal prettiger met een partij die dezelfde waarden deelt.
Deze selectie in partners werkt niet alleen op beleidsniveau; het is ook binnen bedrijven zelf toepasbaar. Als de attitude van de medewerkers in uw team overeenkomt, kunnen doelstellingen sneller gerealiseerd worden. Samen.

30 minuten

Hoe u verifieert of een sollicitant de juiste (sociaal bewogen) instelling heeft? Door hem of haar gedegen te interviewen. Met DIIS. Binnen 30 minuten heeft u duidelijkheid over de kandidaat. Probeer het vandaag zelf nog uit via een testinterview.

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter