Sterk in je schoenen staan

Sterk in je schoenen staan
Het komt regelmatig voor, dat werknemers op cruciale posities binnen het bedrijf misbruik maken van hun vrijheden en rechten. Zo ook 2 medewerkers op Schiphol, die betrokken lijken te zijn bij drugssmokkel vanuit Afrika en Zuid Amerika. BRON: Nu.nl. Vanuit de bagageafhandeling hadden zij eenvoudig toegang tot het beveiligde gebied van de luchthaven. Met zoveel ruimte en zoveel vrijheid, zonder gedegen toezicht, kan het voor menigeen heel verleidelijk zijn om relatief eenvoudig veel extra geld te verdienen. Naast deze 2 mensen waren eerder ook al 9 Schipholmedewerkers aangehouden en de marechaussee sluit meer aanhoudingen bovendien niet uit.

Bestand tegen een mooi aanbod?

Niet iedereen realiseert het zich, maar veel posities binnen bedrijven, organisaties en verenigingen zijn best interessant om criminele activiteiten te ontplooien. En dat zijn zeker niet alleen managers met ‘tekeningbevoegdheid’, want alle niveaus kunnen interessant zijn. Van magazijnmedewerker tot de financiële administratie; Van portier tot de agent op het callcenter of medewerker op de afdeling inkoop. Of zoals in het voorbeeld van Schiphol, bagage- en schoonmaakmedewerkers. En mochten men er zelf als werknemer niet direct ‘aan denken’, dan worden ze misschien wel, met veel geld, benaderd door mensen met minder goede bedoelingen.

Wachten tot het fout gaat

Hoe zorgt u ervoor, dat uw mensen niet in de fout gaan? Hoe staan uw medewerkers tegenover mensen met minder goede bedoelingen? Vertrouwt u ze, ongeacht het niveau, blindelings op hun woord en wacht u tot het (goed) mis gaat. Met onrust én financiële schade binnen uw organisatie als gevolg? Of screent u uw mensen vooraf, met het pre-employment interview van DIIS. Binnen 30 minuten wordt dan objectief gemeten hoe een werknemer staat tegenover fraude, drank, drugs, metoo en andere belangrijke aspecten. Zodat u mensen in dienst neemt, die dezelfde normen en waarden nastreven als u! Veel bedrijven zijn u al voorgegaan en maken gebruik van de diensten van DIIS. Interesse? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend een testinterview aan

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter