VOG: momentopname?

VOG: momentopname?

Een momentopname met VOG is onvoldoende

Wanneer uw medewerkers werken met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen, kunt u vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als werkgever mag u bepalen hoe oud een VOG mag zijn. Voor sommige beroepen, zoals onderwijzers, gastouders en taxichauffeurs, is zo’n verklaring zelfs wettelijk verplicht.

Wel of geen strafblad

Bij een VOG wordt uitsluitend gekeken naar het wel of niet hebben van een strafblad. Mocht iemand inderdaad een strafblad hebben, dan wordt gekeken naar de relatie tussen het werk dat iemand wil gaan doen en de delicten op zijn of haar strafblad. Het is mogelijk dat een aanvrager wel een VOG krijgt voor de ene functie, maar niet voor de andere.

VOG zegt niets over de mentaliteit

U krijgt met VOG dus geen inkijk in de mentaliteit en intentie van een (potentiële) medewerker. Drank- of drugsgebruik en ook me-toogedrag komen (tenzij hiervoor veroordeeld) bijvoorbeeld niet aan de orde. Terwijl deze aspecten, naast diefstal en fraude, steeds vaker voor onrust én financiële schade binnen organisaties zorgen. Het is dan ook logisch dat u als werkgever wilt weten hoe medewerkers met deze aspecten omgaan.

Grondige screening

Het DIIS integriteit interview is géén momentopname. Onze digitale vragenlijst met een breed spectrum aan onderwerpen, inventariseert de integriteit van uw kandidaten. Dit gebeurt aan de hand van objectieve inzichten. Zo beoordeelt u vooraf grondig wat voor personeel u aanneemt en analyseert u snel of een potentiële kandidaat wel binnen uw organisatie past. Bovendien kunt u in overleg eenvoudig vragen toevoegen die specifiek te maken hebben met bijvoorbeeld uw bedrijf of branche.

Zelf ervaren?

Vraag dan nu een gratis testinterview aan. En wanneer uw medewerkers omgaan met geld, goederen, kwetsbare personen of vertrouwelijke gegevens, is die momentopname van een VOG natuurlijk een mooie aanvulling op ons interview.

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter