Een gokverslaving en uw geld

Een gokverslaving en uw geld
Iemand met een gokverslaving op een administratie laten werken, klinkt als het spreekwoordelijke ‘de kat op het spek binden’. Zeker als de gokverslaafde (nog) niet in behandeling is en de medewerker schulden heeft, is het bijna vragen om problemen. U denkt nu vast ‘dat kan niet waar zijn’, maar toch komt het voor. Helaas. En het zal soms best goed gaan, maar als de medewerker geld van uw bedrijf of vereniging gebruikt om schulden te betalen en de verslaving te financieren, zijn de gevolgen vaak niet te overzien.

1,5 miljoen schade

Drinkwaterbedrijf Waternet in Amsterdam kreeg onlangs de rekening van 1,5 miljoen euro gepresenteerd, omdat een gokverslaafde op de crediteurenafdeling geld naar zijn eigen rekening had doorgesluisd (Telegraaf 20/3/2018). De boekhoudkundige medewerker had rekeningen van diverse aannemers vervalst en van zijn eigen bankrekeningnummer voorzien, om deze vervolgens via een achterdeurtje in het betalingssysteem klaar te zetten voor betaling, zonder dat ze nog gecontroleerd zouden worden. Wanneer het bedrijf meer tijd had besteed aan een grondige screening van haar medewerkers, dan was dit niet gebeurd. En de rekening van dit debacle komt uiteindelijk op het bordje van de klanten en belastingbetalers!

Pre employment screening

Binnen 30 minuten kunt u met de vragenlijst van DIIS duidelijkheid hebben over uw (nieuwe) medewerkers. Probeer het vandaag zelf nog uit via een testinterview. Kom in contact met Diis

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter