Eén op twintig medewerkers heeft een verslaving

Eén op twintig medewerkers heeft een verslaving

Uit statistieken van het ministerie van VWS blijkt dat er op dit moment ongeveer 810.000 mensen aan alcohol verslaafd zijn. Daarnaast is het bekend dat een verslaafde aan bijvoorbeeld alcohol, wiet, cocaïne, gokken of porno zeker 70% van zijn tijd besteedt aan die verslaving. Hierdoor is deze groep gemiddeld 40% minder productief.

Inmiddels is volgens het Trimbos instituut zelfs één op de zeven bedrijfsongevallen alcohol gerelateerd! Wie fraude en ziekteverzuim op het werk wil terugdringen doet er goed aan zich hiervan bewust te zijn. Online sollicitanten interviewen met diis is dan een efficiënt en preventief middel om problemen tijdig op uw radar te krijgen. Zo zien wij dat 9.6 % van de sollicitanten, die door onze klanten online wordt geinterviewd aangeeft o.a. actief softdrugs te gebruiken.

Vaak kunnen (aspirant) klanten niet geloven dat sollicitanten door middel van ons online interview, antwoorden geven die bepaald niet in het voordeel van de kandidaat zelf spreken. Die reactie is te begrijpen, zeker als je alle interviewresultaten ziet. Hieronder nog enkele resultaten op basis van 7550 afgenomen integriteitinterviews.

Kandidaten geven o.a. zelf aan, ik ben;

 

  • schuldig bevonden aan een misdrijf = gemiddeld 7.2%
  • één of meer keer gearresteerd = gemiddeld 8.3 %
  • gebruiker van softdrugs = gemiddeld 9.6 %
  • gebruiker van harddrugs = 2.1 %
  • betrapt bij een inbraak = 0.2 %

 

 

Meestal volgt de vraag hoe wij deze informatie boven water krijgen. Dat is goed uit te leggen en dat vertellen wij ook u graag in een persoonlijk gesprek. Maak daarvoor nu een afspraak met één van onze adviseurs via 030-6000778 of mail naar info@diis.nl.

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter