Hoe veilig zijn uw kostbaarheden opgeborgen

Hoe veilig zijn uw kostbaarheden opgeborgen

Hoe veilig zijn uw kostbaarheden opgeborgen?

Uw kostbaarheden… in een kluisje, bij een bank, onder toeziend oog van een beveiligingsbedrijf. Veiliger kan toch niet? Helaas bleek eerder dit jaar in Oudenbosch dat zelfs dan uw sieraden, kostbaarheden, goudstaven, waardepapieren of extra contant geld, niet beschermd zijn. Naar het nu schijnt, met ‘dank’ aan een medewerker van het beveiligingsbedrijf (link naar https://www.telegraaf.nl/nieuws/1908804/onderzoek-bij-beveiliger-rabobank-na-kluisroof) U mag toch verwachten dat een professioneel beveiligingsbedrijf haar personeel gedegen controleert en test op integriteit. 30 Minuten zijn voldoende!

Inside job

Direct na de kluisroof spraken gedupeerde en andere betrokkenen al over een mogelijke ‘inside job’. Want hoe kon het dat de dieven zaterdag 3 maart na uitschakeling van het alarmsysteem de ondergrondse kluisruimte binnendrongen en daar mogelijk 24 uur lang ongestoord hun slag konden slaan. Met zo’n 350 opengebroken kluisjes als bedroevend resultaat.

Diepgaand onderzoek

Naar nu blijkt, heeft de recherche serieuze aanwijzingen dat de diefstal mogelijk is gepleegd met hulp van een medewerker van het beveiligingsbedrijf. Daartoe is de server van het bedrijf in beslag genomen om alle documenten te controleren en ook het beveiligingsbedrijf is een diepgaand intern onderzoek begonnen.

Schadevergoeding

Helaas voor alle gedupeerden komen deze stappen te laat. Want zij zijn hun kostbaarheden en andere waardevolle bezittingen kwijt en krijgen (alleen bij een gedegen bewijsvoering) maximaal € 45.000, – schadevergoeding. En dan te weten dat dit met een eenvoudige test voorkomen had kunnen worden.. Weet binnen 30 minuten wat voor personeel u in dienst neemt of heeft. Vraag nu de proeftest aan http://diis.nl/contact/.

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter