Hoeveel plegers van fraude zijn er dit jaar gepakt?

Hoeveel plegers van fraude zijn er dit jaar gepakt?

Hoeveel organisaties zijn er dit jaar slachtoffer geworden van fraude veroorzaakt door een eigen personeel? Waarschijnlijk heel veel, want vrijwel elke organisatie krijgt er mee te maken.

Volgens de geleerden blijft “preventie” de methode om misère te voorkomen. En misschien weet u niet eens dat u slachtoffer bent. Want van de organisaties die getroffen zijn, daarvan weten we dankzij rechtseconoom Ben van Velthoven, dat slechts 1,8 procent van de daders wordt gepakt. De rest, die verantwoordelijk is voor de drie miljard euro fraude per jaar, loopt vrij rond binnen uw organisatie en is blijkbaar onopgemerkt gebleven tijdens de sollicitatieprocedure. Klaar om op elk moment weer toe te slaan.

Het recidivecijfer laat immers zien dat meer dan vijftig procent in herhaling vervalt. En ondanks de prima actie van de overheid om de verklaring omtrent het gedrag (VOG) online beschikbaar te stellen, blijft het een feit dat een instrument als de VOG aanvraag slechts één procent van de aanvragers stopt!

Wat zijn de resultaten met de preventieve maatregelen die u hebt getroffen? Bent u tevreden met wat u “stopt” aan de poort? Indien u veel tijd en geld hebt geïnvesteerd in preventie dan wil je ook wel graag resultaat zien. Klanten van diis rapporteren dat met de inzet van onze pre employment screeningstool dat gemiddeld tien procent van de sollicitanten niet voldoet aan de normen en waarden zoals die door hen gesteld zijn. Deze sollicitanten gebruiken bijvoorbeeld harddrugs, zijn betrapt bij een inbraak of schuldig verklaard aan een misdrijf. En die worden bij de werving en selectie wel opgemerkt.

Het zal daarom niet toevallig zijn dat diis dit jaar het aantal afgenomen integriteitsinterviews zag groeien met honderd procent. Kortom, preventie door middel van onze online pre employement tool is een uitstekend middel om fraude en incidenten te verminderen. Op onze website leest u meer over de resultaten die op zijn minst opmerkelijk zijn te noemen. Hier kunt u ook terecht om een aanvraag te doen om onze tool in de prakijk uit te proberen. Reageer snel want voor de eerste aanvragers nemen wij de kosten voor onze rekening.

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter