Kandidaat wethouders screenen?!

Kandidaat wethouders screenen?!

Bestuurders zijn uw vertegenwoordiging. Landelijk of lokaal. En omdat ze het algemeen belang dienen is het logisch, dat u verwacht dat ze van onbesproken gedrag zijn. Maar helaas blijkt dat nog wel eens anders te zijn. Het is dan ook goed, dat minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil vastleggen (19 maart 2018), dat men zonder bewijs van goed gedrag (VOG) voortaan niet meer aan de slag kan gaan als wethouder. Ook moeten ze eerst slagen voor een nieuwe ‘basistoets integriteit’.

Stap in de goede richting

is een stap in de goede richting. In Utrecht werd bijvoorbeeld dit weekend nog bekend dat een kandidaat van Stadsbelang Utrecht in voorlopige hechtenis zit voor betrokkenheid bij een mislukte plofkraak. En het blijkt dat deze kandidaat in 2014 ook al voor de rechter moest komen vanwege een mishandeling.

Test snel invoeren

Dat er actie moet worden ondernomen, is duidelijk. Maar hoe snel kan de overheid deze integriteitsbasistoets invoeren. Deze week wordt in 335 gemeenten gemeenteraadsverkiezingen gehouden en dat betekent een veelvoud aan wethouders. Fulltime of parttime, die allemaal moeten worden gescreend.

Binnen 30 minuten uitsluitsel

Met DIIS krijgt u snel inzicht in de intrinsieke betrouwbaarheid van een kandidaat. Binnen 30 minuten is duidelijk wat voor ‘vlees u in de kuip heeft’. Zodat u niet voor onaangename verrassingen binnen uw kandidatenlijst komt te staan en dat een wethouder écht van onbesproken gedrag is. Nieuwsgierig? Maak vrijblijvend kennis met onze toets of bel 030 – 6000778 voor een afspraak.

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter