Medewerkers gevaar

Medewerkers gevaar

Zijn uw medewerkers de zwakste schakel?

Iedere organisatie steunt op 2 zeer waardevolle pijlers: de belangrijke bedrijfs/productinformatie én de medewerkers van het bedrijf. Maar soms kunnen die laatstgenoemden ongewild enorme schade toebrengen aan het bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer zij werken met onveilige programma’s of wachtwoorden, die eenvoudig gehackt worden. Wist u bijvoorbeeld dat twee op de vijf ondernemers wordt getroffen door een vorm van cybercrime?

Gevoelige informatie in de cloud

Een laptop die uit de auto wordt gestolen of een USB-stick met gevoelige informatie die kwijt is geraakt; het is bijna geen nieuws meer. En opslag in de Cloud heeft het bewaren van en toegang tot die documenten aan de ene kant vereenvoudigt, maar aan de andere kant alleen maar lastiger gemaakt. Onderzoek door Citrix heeft uitgewezen, dat maar liefst 58,4% van alle informatie die in Office 365 in de cloud is opgeslagen gevoelige informatie bevat! Het grootste aandeel hiervan is terug te vinden in spreadsheets. Heeft u goed in kaart wie wanneer en waar toegang tot welke gegevens heeft? Fraude ligt hier snel op de loer. Weet wat voor personeel u in dienst neemt en gebruik DIIS voor een gedegen integriteitonderzoek.

Wachtwoorden gekraakt

Met alle berichtgeving in de media over datalekken, lijkt het overbodig om de basisregels voor sterke wachtwoorden opnieuw te bespreken. Maar onderzoek toont aan dat menigeen nog steeds eenzelfde (zwak) wachtwoord voor meerdere sites gebruikt. En daarmee de veiligheid van uw bedrijf in diskrediet brengt. Screen uw medewerkers met DIIS en zorg dat uw bedrijf niet bij de 50% komt die in Nederland met fraude te maken krijgt.

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter