Miljoenen schade door fraude en corruptie

Miljoenen schade door fraude en corruptie

Naar schatting verliezen bedrijven in Nederland jaarlijks 26 miljard euro door fraude en corruptie. Iets wat helaas nog steeds veel bedrijven de kop kan kosten. Gelukkig is er vorige maand het IFFC, Institute For Financial Crime, gelanceerd. Een instituut dat zal fungeren als kenniscentrum en onder andere advocatenkantoren, grote bedrijven, officiële instanties als de FIOD, het openbaar ministerie en de politie dichter bij wil brengen. Zo hoopt men fraudezaken beter en sneller uit te kunnen diepen, wat eveneens kan leiden tot ideeën voor nieuwe manieren van aanpak.

Fraude en corruptie gebeuren dus dagelijks om ons heen. Als u ons Twitter kanaal in de gaten houdt, ziet u regelmatig berichten over fraude en corruptie voorbijkomen. We hebben onlangs onze berichten van 2015 (tot en met mei) geanalyseerd, en zien alleen al daaruit al dat er zo’n €16.000.000,- verloren gaat aan allerhande frauduleuze zaken.

Schade per type misdrijf

In onderstaande grafiek hebben we de berichten per type “misdrijf” op een rij gezet. Opvallend is dat diefstal door eigen personeel er met kop en schouders bovenuit steekt. Kortom, reden genoeg om bijvoorbeeld bij het aannemen van nieuw personeel zeker onze pre employment screening tooling in gedachte te houden. Vooral wanneer u zich bedenkt dat meer dan de helft van de bedrijven in Nederland te maken krijgt met fraude.

leuk artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op whatsapp

laat een bericht achter